Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Scridon își lansează volumul de versuri „Tu ce-ai făcut astăzi?”
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Vineri, 2 Noiembrie 2018

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Editura Alexandria Publishing House organizează joi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, evenimentul de lansare a celui mai recent volum de versuri ce poartă semnătura poetului Ovidiu Scridon, intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?”.

Volumul adus în atenția publicului sătmărean conține textele a 60 de poeme, scrise în marea lor majoritate în perioada 2016-2017 și reunite în cinci capitole: „Muzica vine din cer”, „Acasă”, „Iubirea înseamnă împreună”, „Dragostea ucide” și „Liniștea singurătății mele”.

Volumul de poeme „Tu ce-ai făcut astăzi?” a văzut lumina tiparului în noiembrie 2017 și este cea de-a doua carte a lui Ovidiu Scridon, după „Portretul unui gând”, aparut în 2012 la editura Tritonic și reeditat în 2015 la Alexandria Publishing House. Până să ajungă la Satu Mare, autorul a parcurs traseul unui impresionant turneu de promovare în peste 65 de orașe din țară și din Republica Moldova. Fiind și un reputat artist, cantautor și interpret de muzică folk, Ovidiu Scridon le promite sătmărenilor un inedit spectacol de muzică și poezie și un dar de suflet oferit celor care își serbează ziua onomastică, ocrotiți de Sf. Arh. Mihail și Gavril. 

„Bine ancorat într-o lirică prețioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte unde nu poți trece cu vederea calitatea scrisului și poeticitatea discursului, ambele încărcate emoțional și punctate surprinzător cu finețea pe care o dovedește ca un poet mai poet odată cu acest volum ce-l obligă să reinventeze și alte realități pe care să le cucerească în ritmul firesc și continuu al emoțiilor sale. Prin urmare, e cert că Ovidiu Scridon posedă secretul echilibrului și succesului în această artă, așa cum muzica lui restaurează lumi esențiale într-un mod tandru. Și dacă există și o altă față a acestui lucru, atunci, cu siguranță avem de-a face cu cele mai proaspete câmpii de cuvinte!”, scrie prof. Daniela Toma în cuvântul introductiv al volumului.

Despre volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?”, însuși autorul mărturisește că „poate fi o lectură deloc sofisticată, dar mai mult decât orice, îmi doresc să fie o invitație la reflecție:… reflecția asupra clipei prezente.”

Autorul și organizatorii le lanseasă tuturor sătmărenilor invitația de a se alătura evenimentului și de a petrece o după-amiază frumoasă în compania poeziei și a muzicii folk.

Scurtă schiță biografică.

Ovidiu Scridon s-a născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.

După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi...”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.

În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.

După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.

Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative “David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.

 

Tags: lansare  volum  poezii  ovidiu scridon  
1190 vizite
Distribuie pe